大家成日著高跟鞋著到小腿酸軟,番工成日企的話更加會怕靜脈曲張或者小腿變粗,呢D時間都特別想做番個腳底按摩舒緩下善待自己!

今次小編就精挑細選左幾間價錢貼地的本地Spas介紹俾各位小資女,等大家唔使使好多錢一樣可以享受到正的按摩! 而且第一次經BloomMe Book療程入番個code BC100仲可以即減$100啦! 俾幾蚊甚至唔使俾錢就可以做一次腳底按摩,抵到爛!

 

Zu San Li 足三里

 

足三里的按摩結合左中式同埋自然療法,等大家係保健之外亦都可以放鬆身心。足三里坐落於中環,位置方便但價錢就好平民,間舖雖然唔係話好大但就坐得好舒服,環境寧靜,按摩師亦都非常友善,所以成為BloomMe其中一間最多人Book的按摩中心! 最適合一眾係港島番工的OL收工後去按個腳休息下!

 

BloomMe推介療程:、50分鐘足部按摩 $198、75分鐘足部按摩 $297

 

Looks Beauty & Ayurveda

 

位於尖沙咀的鬧市,主要提供印度美容療程,採用的都係傳統同自然的印度草藥,想試下印度療程的BloomMe Girls就啱晒了! 間Spa入面有一種好舒適的香味,入去按摩佢地仲會用印度的茶款待你,而且只限女性客人,咁做腳底按摩時就唔使怕醜啦! 簡簡單單按下腳仲可以享受下異國風情,不過要注意番由於間店係由印度女士開的,所以溝通語言主要會係英文啊!

 

BloomMe推介療程:  足部按摩(30分鐘)  $123

 

Glamorous Beauty Salon

 

同樣位於尖沙咀的鬧市,根據四季提供各種唔同的特色療程,價錢合理,除左按摩之外亦都提供好多其他服務包括美甲,Facial等等,總會搵到你想做的Treatment! 而且佢同LOOKS BEAUTY & AYUVEDA都係僅限女性客人,咁扮靚時就唔使怕會有男士在場啦!

 

BloomMe推介療程:足部按摩 (30分鐘)  $90

小編按: 如果第一次用BloomMe預訂入埋個Code BC100係直情唔洗錢做! 手快有手慢無,拿拿淋Book番次啦!

 

藏王山 蒸療養生館

 

上年年尾先正式開業的藏王山已經成為小編其中一間至愛的Spa! 小編完全明白大家都成日想去日本但又無錢同無假, 不過其實係香港一樣可以享受到日本式的療程! 講緊的就係藏王山的蒸腳療程,成個格局都好日本,無得去日本都可以去蒸下腳安慰下自己! 而且蒸腳有助減肥、排毒、促進新陳代謝,啱晒我地工作繁忙的小資女抖下氣呀!

 

BloomMe推介療程: 放鬆蒸腳療程 (45分鐘) $128

 

杏林養生薰足館

 

成間Spa俾人感覺好休閒舒適,當中的薰蒸療程可以將積存係皮膚的雜質通過汗水排出,從而達致疏通經絡、增加血液循環、排毒養顏的功效! 聽聞薰蒸半小時可以有跑步一小時的功效! 而且個度有中醫註診,做Spa之餘仲可以搵中醫調理下身體養生!

 

BloomMe推介療程: 薰蒸足療(35分鐘) $198 、足部反射按摩 (45分鐘) $178

 

以上 5 間Spa都係小編認為性價比極高的腳底按摩店,價錢唔離地之餘質素亦都唔錯! 令你以合理價錢享受到舒適的按摩! 係 BloomMe 入面仲有好多其他Spa等待緊各位 BloomMe Girls 發掘! 提提大家,如果係第一次經 BloomMe 預約又入埋個code BC100係即減 $100 的! 即係好多療程只需要幾蚊到幾十蚊就可以試做了! 約埋你的朋友一齊去歎番個又正又抵的腳底按摩啦!

 

你可能感興趣:

香港 4 間必試正宗泰式按摩

極速叉電 1小時以下平價按摩精選

 

仲未有BloomMe? 立刻下載

大家成日著高跟鞋著到小腿酸軟,番工成日企的話更加會怕靜脈曲張或者小腿變粗,呢D時間都特別想做番個腳底按摩舒緩下善待自己!